Nieuws: 

Dagelijks is het Rustpunt geopend van 09.00 tot 18.00 uur.  De pluktuin is gesloten tot maart 2022. Er kan nog wel lekker in de speeltuin gespeeld worden, er zijn geen bloemen meer om geplukt te worden.

super leuke appeltaart tasjes verkrijgbaar bij Steege's Erf. Compleet met bakvorm , onbespoten appels van eigen erf, eieren uut t Kakelhuus, en alle ingredienten voor een appeltaart voor 6 personen.
Alleen op bestelling verkrijgbaar, stuur een appje of bel naar 0638058830.

heel erg leuk om zelf te maken of om weg te geven, voor maar 5,00 euro.

De super leuke zomer activiteit van de Bibliotheek Kampen is nog steeds actief. Tot 21 augustus. Ga naar de bibliotheek en haal daar een doe~boek. Daarin staan routes door Kampen langs verschillende kinderzwerfboek stations. Een super leuke zomeractiviteit en het leuke is.. met de blauwe route kom je ook bij Steege's Erf. Je kan overal een sticker ophalen en in een boek plakken. de route eindigt weer bij de bieb, waar je iets leuks ontvangt. Een echte aanrader.

De pluktuin is weer open, er kan weer volop geplukt worden, de Pluktuin is net als het Rustpunt zelfbediening.

Nu ook Heerlijke Kakelroom verkrijgbaar op Steege's erf. Zie voor meer info bij t kakelhuus.

We hebben momenteel even geen bloemen meer, de banen zijn ingezaaid (als u goed kijkt ziet u de eerste zaadjes al boven komen) en de vaste planten beginnen te groeien.. het komt goed, we moeten alleen even wachten.. ws rond begin Juli hebben we weer bloemen om te plukken.

We verkopen vanaf vandaag ook eieren. Van de dames uit t "Kakelhuus. Onze Sussex kipjes beginnen te leggen en we moeten zeggen..de eitjes zijn heerlijk. Mooie gele dooier, en een harde schil. De dames scharrelen de hele dag heerlijk buiten en Rocky de haan verdedigt zijn territorium met luid gekukel. We kunnen niet concurreren met prijzen uit de gemiddelde supermarkt, maar we bieden u eieren van de kippen die u kunt zien scharrelen. Hoe vers en natuurlijk wil je het hebben? En, we verpakken de eitjes in gezellige doosjes, dus weggeven als klein kadootje is zelfs ook nog een feest..

De pluktuin is LEEG, dus we zijn even weer gesloten om te plukken. Het was een super leuk tulpen seizoen, veel mensen hebben geplukt of een boeketje opgehaald. Nu zijn we alle banen weer aan het inzaaien en beplanten voor de zomerpluk. Begin Juli bent u weer welkom om te plukken. Het Rustpunt is nog open voor koffie/thee en in het weekend vers gebakken appeltaart en het speeltuintje is vrij toegankelijk.

We hebben een heuse zandbak in de Pluktuin gemaakt, gezellig tussen de picknicktafels, kunnen kinderen lekker veilig spelen.

Wauw, Steege's Erf heeft haar eigen vlag. Sinds zaterdag 1 mei wappert de vlag aan de kant van het Rustpunt/Pluktuin. Dat is echt een heel vrolijk gezicht!

We hebben al veel mensen langs zien komen die blij werden van de tulpen uit de tulpen tuin. En er zijn nog steeds tulpen om te plukken. Ook hier geld zelfbediening, er hangen tasjes waar de tulpen in kunnen. En afrekenen kan gewoon in een potje. Hoe leuk is dat. Ook hier geldt, houd rekening met elkaar!

Koningsdag hebben we gebruikt om het Rustpunt op te pimpen en weer te laten "Shinen" we kunnen natuurlijk ook per 28 April weer open met het Rustpunt. Er is koffie en thee verkrijgbaar, alles is zelfbediening. Er staan op het terrein een aantal picknicktafels en wat gezellige zitjes, houd afstand van elkaar en zorg dat je rekening met elkaar houd als je ons bezoekt.

De KINDERZWERFBOEK hoek is ook weer open. Netjes ingepakt, alle boeken beplakt met een zwerboek sticker, gedaan door Uniek dagbesteding en alles weer samen gezellig neergezet, staat weer super gezellig. Alle kinderen kunnen weer (gratis) zwerfboeken ophalen en als je een boek in de kast hebt staan die je wilt laten zwerven, dan kan je ze hier inleveren. Binnen bij de dagbesteding zijn stickers die erop kunnen, zodat iedereen kan zien dat de boeken zwerfboeken zijn.

We hebben een leuke voorjaarskraam op het erf, daar staan mooie gaasbakken gevuld met voorjaars bloemen, wat leuke kleine kadootjes, super leuk om weg te geven. Zelfs een leuk kraamkadootje, met gebreide slofjes door een deelneemster van de dagbesteding. (voor een goed doel). De moeite waard om eens langs te komen op ons gezellige Erf.

De lente zet nu ook echt in op Steege's Erf, al twee schapen gelammerd met elk een drieling, de eerste lammetjes mogen naar buiten met dit mooie weer. Genieten in de wei en in de stal. Wat mooi dat nieuwe jonge spul!

Geschiedenis De Sussex komt oorspronkelijk uit het graafschap Sussex. Een eeuw geleden waren ze een delicatesse. De oorspronkelijke kleuren zijn bruin, rood en gespikkeld. Tegenwoordig wordt de Sussex nog steeds graag gehouden. Ze worden gefokt voor zowel hun vlees als eieren en het is tegenwoordig een van de productiefste rassen. De hen legt gemiddeld 260 grote, roomkleurig tot lichtbruine eieren per jaar. De Sussex is een van de oudste, nog bestaande rassen. De kippendames en heer gaan al lekker naar buiten, ze hebben een afgezet stukje om te wennen aan het buitenzijn op Steege's erf. Ze zijn super tam en nieuwsgierig..

De dames en heer Sussex kippen, zijn gearriveerd op Steege's erf en hebben hun intrek genomen in het nieuwe speciaal voor hun gemaakte Kakelhuus. Het was heel even wennen na de autorit, maar ze waren super snel gewend en eten nu zelfs al uit de hand. Daar hebben we dit ras op geselecteerd. Tam, niet vliegend en rustig. Met grote eieren, want die willen we straks gaan verkopen. Heerlijke verse scharrelkip eieren....De kippies hebben een hele scharrelwei tot hun beschikking, net naast de Pluktuin. Dat wordt fijn zitten met het oog op de kippies..

Wat een heerlijk winter weer! Dat levert ook super mooie winterse plaatjes op rond Steege's Erf

Yes, we did it! De AED (automatische externe defibrillator) hebben we kunnen aanschaffen! Met het geld van sponsors:
Univé, (hoofdsponsor), loonbedrijf Visscher Mastenbroek, Loonbedrijf Buijert Zwartendijk, Apotheek Flevowijk kampen, Gemar Afbouw Kampen, Uitgekookt kampen, Coveka-schoonmaak Kampen.
En natuurlijk u allemaal die een van de zelfgemaakte producten gekocht heeft tijdens onze actie in December.

We gaan de AED zo snel mogelijk ophangen aan de buitengevel van Steege's erf,
En daarnaast komt een waterdichte kast te hangen waar alle sponsors en namen van mensen die geholpen hebben een jaar in komt te hangen.
Wij zijn namelijk erg dankbaar en blij dat het gelukt is, samen met u!
We houden u op de hoogte.

YES! De TULPEN bollen zitten weer in de grond. Eerst de grond frezen met onze oude frees en daarna met man en macht hebben we de tulpen bollen, 3000 stuks met de hand in de grond gezet. Mooi met de bol omhoog! Dat wordt van het voor jaar weer een mooie kleuren pracht! ZIN IN!
Lekker handwerk en fijn in de buitenlucht, heerlijk zo krijg je weer zin in het voorjaar!

Oudejaarsdag hebben we voor de ouderen van dagbesteding UniekSteegeserf oliebollen gebakken.. Het was een erg gezellige dag en de oliebollen werden goed ontvangen. Natuurlijk kreeg ook iedereen een zakje oliebollen mee naar huis.

ACTIE... daar is hij dan! De actie van Steege's erf waar wij het al een paar weken over hebben. We gaan geld verzamelen voor een AED (automatische externe defibrillator) voor aan de buitenmuur van Steege's Erf en dus te gebruiken voor iedereen met ❤️hartproblemen. Het Rustpunt/Pluktuin Steege's Erf bevind zich aan een drukke wandel en fiets route in het buitengebied van Kampen. Denk aan even fijn genieten van de mooie Bypass of de Zuiderzee route. Als iemand hier in de buurt hartproblemen krijgt waar reanimatie nodig is, dan is een AED niet in de buurt. Daar willen we graag verandering in brengen. Ook u kunt een AED nodig hebben! Met de dagbesteding Uniek Steege's Erf, de stagelopers van de Spanker hebben wij mooie producten gemaakt voor de verkoop. Prijzen staan bij de foto's. Alle opbrengst gaat naar de AED. ❤️ U kunt een berichtje doen naar 0638058830 of een PB, met wat u wilt kopen en uw adres. Dan sturen wij een tikkie voor betaling en bezorgen wij het product bij u thuis (in kampen /Ijsselmuiden) op afspraak. Helpt u ons mee? Delen van dit bericht wordt gewaardeerd

Deze week zijn we weer bezig geweest met de voorbereidingen voor de actie. As weekend gaat de actie beginnen, we gaan geld proberen op te halen voor iets belangrijks voor algemeen belang. Woensdag komt nog een "tussenstand" berichtje en zaterdag 28 November hoort u waarvoor we de actie inzetten en de producten proberen te verkopen.

Druk...druk..druk.. met iets nieuws.. We staan voor gezelligheid, verbinding en iedereen is welkom op Steege's Erf.. maar gaan ook voor veiligheid. En daar willen we nu iets goeds voor doen. Eind November hoort u concreet waar we mee bezig zijn, voor nu werken we (Steege's erf) nog hard met dagbesteding Uniek Steege's Erf, met de stagelopers van de Spanker aan iets.. Volg social Media of deze website..

Het Rustpunt en de Pluktuin zijn gesloten van November 2020 tot Maart 2021, graag zien we u dan weer!

Sinds Oktober 2020 is er dagbesteding op Steege'erf, verzorgd door Uniek4U. Dagbesteding Uniek~Steege's erf staat voor zinvolle dagbesteding, gezelligheid en samenzijn staat centraal. Wilt u meer informatie over deze dagbesteding kunt u terecht bij Uniek4U

07-06-2020:

Ondertussen zijn we al weer een weekje open met het rustpunt.

De eerste week was het erg mooi weer en zijn er veel mensen geweest die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om te genieten van rust en ruimte.

We hebben net zoals vorig jaar weer ieder weekeind heerlijk zelfgemaakte verse appeltaart. Anders dan vorig jaar worden nu in verband met de Corona  de appeltaartpunten allemaal per stuk apart in folie verpakt

Ook hebben we weer superverse nieuwe Bijenhoning! echt helemaal zuiver zonder enige toevoegingen gemaakt door de bijen van Steege’s Erf.

Onze huisimkers “Westendorp en Karel” houden meerder keren per week toezicht bij de bijenkasten om het proces te volgen en hebben ook nu een heerlijk smakelijk en zuiver product verzorgd.

Zie ook foto’s onder het tabblad “Bijenhoek”

17-05-2020

De tulpenbollen die niet uit de grond waren gekomen tijdens het plukken zijn machinaal losgemaakt en zoveel mogelijk verwijderd.

De hele pluktuin is met de oude klassieke tuinfrees lekker losgemaakt en overal zijn eenjarige bloemen gezaaid.

Onder andere:

– Margrieten

– Kleine en grote zonnebloemen

– Cosmea

– Goudsbloemen

– Gipskruid

– Zonnehoed

– Zinnia

– Korenbloem

– Gele Ganzebloem

– Bonte Salie

– Ridderspoor

– Sneeuwkleed

– Kamille

– Zonnestrobloem

– Gele mosterd

Aansluitend zijn er twee stroken van 30 meter met snijbloem/wilde bloemen mix gezaaid.

Ook zijn er 50 Chrysanten stekken en 60 Dahlia’s geplant.

Langzamerhand begint alles al uit te lopen, we kunnen niet wachten tot het Juni/Juli is en alles volop in bloei komt te staan

 

20-04-2020

Zoals iedereen zijn we ook bij Steege’s Erf behoorlijk beperkt door de maatregelen om corona tegen te gaan.

Afgelopen Pasen stonden onze tulpen te shinen op het veld maar durfden wij het niet aan om mensen zelf te laten gaan plukken, de kans dat er te veel mensen op af zouden komen was gewoon te groot.

Om toch zoveel mogelijk mensen van deze mooie tulpen te laten genieten ( de tulpen van een natuurveld groeien door op de vaas en staan ook langer ) hebben we besloten om zelf bosjes te gaan maken en hebben de eerste serie op goede vrijdag overal rond gebracht. ( alles met handschoenen aan )

Ook hebben we een kraam aan de weg gezet met gemaakte bossen die passerende mensen mee konden nemen, de betaling kon contant of via een tikkie.