Mensen en bijen zijn al eeuwenlang verbonden. Want zonder bijen geven de meeste bloemen geen vruchten en hebben wij geen fruit of groenten. Sinds April 2019 hebben we een bijenhoek op Steege's Erf. De imker Jacko Westendorp onderhoud de kasten en verzorgt de bijen. Bijen zijn super goed voor de bestuiving van fruitbomen, planten en bloemen. Er zijn ontzettend veel "wist je datjes?" waar de imkers u over kunnen vertellen en wat u verbaast zult doen staan. Bijen zijn erg belangrijk in de natuur. het is een must dat we goed voor bijen zorgen want maar liefst 80% van alle wilde planten, heesters en bomen is afhankelijk van bijen voor hun voortplanting.


De bijen maken honing die ook verkocht gaat worden op Steege's Erf. De imker weet daar alles van en we zullen ook samen met Jacko momenten gaan organiseren waar ze voorlichting gaan geven.


Vraag naar de mogelijkheden voor groepen. We hebben een leuke workshop Bijen/insekten hotel maken van natuurlijke producten/materialen. Ook heel erg leuk voor kinderfeestjes. Voor meer informatie: [email protected]

De bijen populatie groeit gestaag, ook de haag die we er in 2016 hebben geplant begint mooi vorm te krijgen, de bijen hoeven vaak niet ver te vliegen om nectar te vinden.

Sinds 3 juni 2020 is er weer nieuwe bijenhoning te verkrijgen in ons verkooppunt.

ook hebben we er een cadeau verpakking voor als u het leuk vind om als cadeau honing te geven inclusief een korfje gemaakt van echte bijenwas.

 

 

Met regelmaat zorgen onze (huis) imkers Karel & Westendorp er voor dat er potjes met honing in het Rustpunt staan voor de verkoop. (H)eerlijke honing! 

smartcapture
smartcapture

2e Paasdag 22 April waren Jacko, David en Joris (Imkers) op Steege's Erf om voorlichting te geven. Ze hadden spullen meegenomen om te laten zien en gingen met groepen naar de Bijenhoek. Super leuk en leerzaam.

smartcapture
smartcapture
20190411_165945
20190411_165954
20190414_153325