Nieuws: 

2024

wat leuk deze beelden uit het ooievaarsnest! Er lijken nu twee gezonde jongen in het nest te zitten. (Mei 2024)

De tulpentuin is dicht. De tulpen zijn allemaal gerooid en we gaan de bedden inzaaien voor de zomerbloeiers. Je kan natuurlijk nog wel lekker spelen en heerlijk chillen op de picknickbankjes om zo te genieten van het buiten zijn. Soms breken de kipjes uit en die spelen dat gezellig mee.

De tulpen doen het zo goed en zo mooi. Het gaat hard met dit mooie weer, maar al heel veel mensen hebben een mooie bos geplukt . Ook als je hier in de pluktuin zit, kun je er nog heerlijk van genieten.

Wat heerlijk dat het Rustpunt weer open is, je kunt hier weer genieten van een lekker bakje Campenaer koffie, thee of chocolademelk. Even spelen in de (kleine) natuurspeeltuin of gewoon genieten van de mooie omgeving van de Zwartendijk.

De tulpen bollen zitten er (eindelijk) weer in. We hopen als alles meezit rond Pasen weer tulpen te hebben om gezellig te plukken of een workshop mee te doen. Houd deze site of social medi in de gaten, dan blijft u op de hoogte.

Zo blij met onze nieuwe achterwanden op de deel. We hebben onze boerderij nog meer "body" gegeven met dit leuke fotobehang, Gezellige diepte en nog meer boerderijsfeer. Gaaf dat het zo goed gelukt is.

Ambassadeur van het landschap IJsseldelta

We hebben meegedaan aan een cursus van IVN natuur educatie om gastheer/gastvrouw van de IJsseldelta te worden. Dat betekend dat we het een en ander kunnen vertellen over de IJsseldelta. Heb je vragen over het gebied, logeren of bijzondereactiviteiten. laat het ons weten, dan proberen wij je verder te helpen.

2023

Inmiddels zitten we middenin de lammetjes tijd.. alle lammetjes zijn geboren, er zijn er acht. Waaronder 1 lammetje dat met de fles groot gebracht moet worden. Hij is er 1 van een drieling en krijgt niet genoeg melk. Heerlijk als we dat gedartel in de wei zien..

Wat heerlijk om te "vlaggen" met mooi weer. Koningsdag en bevrijdingsdag waren fantastische dagen waarop onze vlag ook uitbundig wapperde. Een fantastisch gezicht zo op het erf.

De tulpen tijd is weer voorbij, wat was het leuk, wat waren ze mooi. maar nu is het klaar met de tulpen. We zijn het land weer aan het bewerken en inzaaien voor de zomerbloeiers. Hopelijk is de Pluktuin in Juli weer zo mooi dat er weer vollop geplukt kan worden.

Yesss... Ze zijn er weer! De tulpjes van het land in de Pluktuin. Vanaf nu kan er weer geplukt worden. De tulpen trek je uit de grond met bol en al. De bol kan je ook meenemen en thuis gezellig in je tuin of in de pot zetten. Dan heb je volgend jaar weer prachtige tulpen. De tulpen zijn 10 tulpen voor 3,50 euro. Allerlei kleuren.

We hebben ook hele leuke waardebonnen. Wilt u een keer een leuk kadootje weggeven in de vorm van een leuke belevenis. Dan zijn onze waardebonnen voor het Rustpunt en de Pluktuin echt heel leuk. Je krijgt voor 6,00 euro een super leuk pakketje, met een waardebon voor het Rustpunt of één voor de pluktuin. Wat je wilt! Zo weg te geven, niets meer aan doen. Dagelijks te verkrijgen bij Steege's erf. En als u graag wilt dat we het voor u klaarzetten, dan graag even een appje doen naar 0638053059.

YES! Het Rustpunt is weer open. We hebben het Rustpunt opgepimpt en schoongemaakt en een heerlijk nieuw koffiezet apparaat met Campenaer koffie er in gezet. Het seizoen is dus weer gezellig geopend. Nu is het wachten op de eerste tulpjes.. ZIN IN!

Onze gevleugelde vrienden hebben ook weer hun intrek genomen op hun nest. Vorig jaar met veel liefde door hen gebouwd, dit jaar is het simpel voor ze, beetje bijbouwen en het nest is weer klaar.

De fietsen stalling is bijna af, we zijn al lekker bezig geweest met het aanplanten van struiken rondom de fietsenstalling. Het wordt super mooi.

Ëem zitt'n bij Steege's Erf! vanaf half Maart kan dat weer, houd social media en de website in de gaten. Voor nu zijn we nog fijn aan het klussen en oppimpen. We zijn bezig met een natuurlijk fietsenstalling, want vorig seizoen merkten we dat we daar te weinig plek voor hadden. Ook wordt er een stukje bij de Pluktuin aangetrokken, waardoor we in de zomer wat meer natuurlijke schaduw kunnen aanbieden. Dat wordt weer mooi!

Vandaag de 3000 tulpenbollen weer in de grond gezet in de Pluktuin. Dat wordt straks in het voorjaar weer een heerlijke tulpen kleuren pracht. We waren dit jaar een beetje laat ivm het slechte weer en het drassige land, waardoor we er niet op konden. Maar nu zitten ze er dan toch in!

2022

16 december hadden we een super gezellige kerstmarkt (Christmas4U) op het erf. Georganiseerd samen met alle afdelingen van Uniek4U. livemuziek, kraampjes, een echte kerstman, schaapjes erbij, sfeervolle verlichting.. wat een gezelligheid. Onze deelnemers van de dagbesteding hebben genoten en wat hebben we veel aanloop gehad van mensen die even kwamen kijken. De opbrengst van de verloting van die avond gaat naar de duofiets. Daar is Unieksteegeserf voor aan het sparen. Met het na borrelen hebben we bedacht dat dit volgend jaar misschien wel twee dagen kan... wie weet...

Met een kerstinloop bij een kinderdagverblijf zijn we met onze heerlijke nostalgische popcorn machine geweest om de lekkerste popcorn te bakken voor de kinderen. Wat een gezelligheid en feest. Heerlijke geurende popcorn bakken in kerstsferen. Wilt u onze popcornmachine ook een keer huren voor uw feest? vraag naar de mogelijkheden 0638053059

Het Rustpunt is van 14 nov tot 30 nov het Rustpunt van Sinterklaas. Kom je kijken? je kunt een foto maken op de echte stoel van Sinterklaas en een speurtocht doen, voor ieder kind zijn er pepernoten. Super leuk! op vrijdag 25 Nov om half elf komt Sinterklaas ook met een paar pieten, dus als je daar bij wilt zijn, dan ben je van harte welkom!

Zet 16 december in je agenda.. we gaan nog niet verklappen wat we allemaal gaan doen, houd daarvoor social media in de gaten. Maar deze dag gaan we wel iets super gezelligs doen op Steege's Erf!

De Herfst heeft nu wel toegeslagen, de pluktuin heeft momenteel de mooiste herfstkleuren. Volgende week in de herfstvakantie is er gewoon nog fijn mogelijkheid om te spelen, er is warme chocolademelk in het Rustpunt en misschien vind u ook nog wel zo'n mooi herfst boeket. Heerlijk lekker buiten zijn!

28 september hadden we weer een superleuke workshop. Een gezellige groep mensen heeft een mooie pompoen uitgesneden en opgemaakt. We hadden weer een gezellige avond met elkaar!

We kunnen weer volop bloemen plukken in de pluktuin..
dagelijks geopend van 09.00 tot 20.00 uur.
lekker scharrelen tussen de bloemen, de heerlijke geuren en kleuren. En het mooiste boeket zelf plukken... Wat een genieten.
de kipjes kakelen gezellig op de achtergrond en voor de kinderen is de waterbaan dagelijks te gebruiken. Heerlijk!

Een ooievaars paar heeft onze boom boven het Rustpunt uitgekozen tot ultieme plek voor een nest. Super leuk dat het ze gelukt is, ondanks dat het soms best hard waait hier en het een hele uitdaging was voor de ooievaars om van de takken een goed nest te maken. Sinds zaterdag 14 Mei zijn er voerbewegingen te zien en een ei dop onder de boom. De ooievaars zijn druk met voeren. Super leuk om te volgen.

Er zijn regelmatig mensen die vragen hoe het binnen op de deel (overdag dagbesteding van UniekSteegeserf) uitziet. We dachten, dan doen we een keer gezellig ~open erf~ iedereen is welkom om eens te kijken, een workshopje te volgen, te luisteren naar de Imker van de Kamper Bijenvereniging en Natuurvereniging Ijsseldelta, wat lekkers te eten en te drinken, en natuurlijk heerlijk tulpen trekken en zelf een leuke bos van maken.
Voel je welkom om eens te komen kijken.
We hebben beperkt parkeergelegenheid, dus kom lekker op de fiets of lopend.
De auto kan geparkeerd worden op station Kampen Zuid en dan is lopend naar ons erf toe heel goed te doen.

poster 2e paasdag bijgewerkt

Het Rustpunt is weer geopend,.   Heerlijke Campenaer koffie, thee, warme chocolademelk en in het weekend heerlijke vers gebakken appeltaart, elke week met veel liefde door onszelf gebakken. Voel je welkom op Steege’s Erf

Woensdagmiddag 13 april gaan we van 14.00 tot 16.00 uur een klein workshopje geven: tulpen schoven maken. We zijn aanwezig voor de instructie en u kan zelf uw tulpen trekken en de schoof maken. Er zijn takjes en groen om er tussen te maken en lintjes om te versieren. Super leuk om te doen. Voor maar 5,00 euro per bos/schoof.

De pluktuin met tulpen is weer geopend. Dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur kan je leuke bossen tulpen trekken (tulpen trek je met bol en al uit de grond, de bol kan je thuis weer in je tuin op pot zetten) de tulpen zijn heerlijk vers en staan lang op de vaas. Je pakt gezellig een mandje en zoekt de mooiste tulpen uit. 10 voor 4,50 euro.

30 Maart hebben de groepen 1 tm 3 van Basisschool het Scala een gezellige ochtend gehad op Steege's Erf, als tegenprestatie omdat de leerlingen Uniek steeges erf helpen aan een tovertafel voor de mensen van de dagbesteding. Zie link voor meer informatie.

Voorjaar op Steege's Erf, wat een genieten was het de afgelopen dagen, heerlijke zon, de natuur gaat zijn gang,. De bomen in de bloei, lammetjes dartelen in de wei een ooievaarskoppel heeft de boom boven het Rustpunt bedacht als mooie plek voor hun nest, de bijen in de bijenhoek zoemen rondom de kasten... En het Rustpunt is open voor heerlijke koffie! Heerlijk genieten met de grote G!

Op de deel zijn we samen met Unieksteeges erf een crowdfunding actie opgestart om een tovertafel te kunnen aanschaffen voor de dagbesteding. De basisschool het Scala helpt hierbij met acties. Ze verkopen paaseieren, bloemen en leveren lege flessen in. We zijn ze super dankbaar dat ze helpen, vandaar dat we voor de hele school een activiteit op Steege's Erf voorbereiden en de groepen ontvangen. 30 maart hebben de groepen 12 en 3 een leuke knutselwerkje gemaakt. Ze hebben een klein stukje educatie over Alzheimer en Dementie gehad en ook het knutselwerk stond in het teken van het symbool van Alzeheimer, het vergeetmijnietje. De mensen van de dagbesteding hebben geholpen met de voorbereidingen voor deze dag.

We hebben een leuk nieuw speeltoestel in onze natuurspeeltuin. Een heuse waterbaan, lekker pompen met bronwater diep uit de grond, dus best wel koud. maar dat mag de pret niet drukken. Een super leuke aanvulling op de Pluktuin.

Kijk dan toch! de eerste kuikens hebben zich aangediend op Steege's Erf. Deze kuikens zijn uitgebroed in de broedmachine, maar wel met eieren van onze eigen Sussex kippen. Ze staan nu nog op de deel bij de dagbesteding, maar ze gaan als ze groter zijn gezellig bij hun Sussex familie de wei bij de Pluktuin. Wordt de Sussex familie weer wat uitgebreid. Voor nu knuffelen de deelnemers van UniekSteegeserf en wij zelf gewoon nog lekker even met ze. Wat zullen dat gezellige mens vriendelijke kipjes worden,.

Kijk dan toch.. de eerste tulpen kopjes. We kunnen ze er wel uit kijken. Zon zin in die kleuren pracht van de 3000 geplante tulpen. Straks begin april hopen we u weer te mogen verwelkomen om de tulpen in bossen te "trekken" ja, want tulpen trek je. Incl bol mag je ze dan meenemen. Dat is win..win.. wij hoeven niet weer alle bollen uit de grond te halen en u kan ze bij u thuis weer in de grond zetten. Dat wordt dan volgend jaar weer een mooie nieuwe tulp.
We houden u op de hoogte via social media,. U kunt ons ook volgen op facebook en instagram.

Samen met de deelnemers van de dagbesteding UniekSteege'sErf, hebben we een grote order gekregen om DIY vogelvoedertasjes te leveren. We maken deze tasjes op maat, alle materialen zitten in het tasje en er kan een enorm leuk vogelvoederpoppetje gemaakt worden aan de hand van een uitgebreide instructie. Super leuk dat wij al deze tasjes voor de personeelsvereniging van zorggroep Apeldoorn en omstreken mochten maken. We hebben er enorm veel plezier aan beleefd, op de inpakdag gelukkig hulp gehad en nu gaan we eens kijken wat we kunnen aanschaffen voor de dagbesteding van een deel van de inkomsten. Er zijn wensen voor materialen die motorische vaardigheden in stand houden. En voor geheugen stimulatie.

De tulpenbollen zitten weer in de grond! Eerst het land in de Pluktuin bewerken met de oude frees en dan 3000 tulpenbollen met de hand de grond in drukken. Dat zal straks in April 2022 een mooie kleurenpracht worden en dan bent u weer welkom om tulpen te komen "trekken"

Sinterklaashuis kampen organiseert dat er verschillende Rustpunten voor Sinterklaas in kampen komen, natuurlijk vinden wij dat leuk om daar aan mee te doen. Wij bouwen het Rustpunt graag om naar een fijne rust plek voor Sinterklaas en zijn pieten. En weet je wat leuk is? Vanaf zaterdag 13- 11 is het Rustpunt dagelijks open tot 5 -12. Misschien komt je Sinterklaas wel tegen.. en anders is het super leuk om rond te kijken..of een foto te maken als je (stiekem) op de stoel van sinterklaas zit.
Er is warme chocomelk verkrijgbaar en lekkere koeken. Dan kun jij ook even heerlijk uitrusten!

Het Rustpunt en pluktuin seizoen is voorbij, Vanaf 1 November is het Rustpunt gesloten. We hebben een super leuk seizoen gehad, met veel aanloop en gezelligheid. Daarvoor willen we iedereen enorm bedanken! Tot Maart 2022...


Maar... wacht eens even.. of gaat het Rustpunt toch nog even open? Houd deze website en social media in de gaten....

super leuke appeltaart tasjes verkrijgbaar bij Steege's Erf. Compleet met bakvorm , onbespoten appels van eigen erf, eieren uut t Kakelhuus, en alle ingredienten voor een appeltaart voor 6 personen.
Alleen op bestelling verkrijgbaar, stuur een appje of bel naar 0638058830.

heel erg leuk om zelf te maken of om weg te geven, voor maar 5,00 euro.

De super leuke zomer activiteit van de Bibliotheek Kampen is nog steeds actief. Tot 21 augustus. Ga naar de bibliotheek en haal daar een doe~boek. Daarin staan routes door Kampen langs verschillende kinderzwerfboek stations. Een super leuke zomeractiviteit en het leuke is.. met de blauwe route kom je ook bij Steege's Erf. Je kan overal een sticker ophalen en in een boek plakken. de route eindigt weer bij de bieb, waar je iets leuks ontvangt. Een echte aanrader.

De pluktuin is weer open, er kan weer volop geplukt worden, de Pluktuin is net als het Rustpunt zelfbediening.

Nu ook Heerlijke Kakelroom verkrijgbaar op Steege's erf. Zie voor meer info bij t kakelhuus.

We hebben momenteel even geen bloemen meer, de banen zijn ingezaaid (als u goed kijkt ziet u de eerste zaadjes al boven komen) en de vaste planten beginnen te groeien.. het komt goed, we moeten alleen even wachten.. ws rond begin Juli hebben we weer bloemen om te plukken.

We verkopen vanaf vandaag ook eieren. Van de dames uit t "Kakelhuus. Onze Sussex kipjes beginnen te leggen en we moeten zeggen..de eitjes zijn heerlijk. Mooie gele dooier, en een harde schil. De dames scharrelen de hele dag heerlijk buiten en Rocky de haan verdedigt zijn territorium met luid gekukel. We kunnen niet concurreren met prijzen uit de gemiddelde supermarkt, maar we bieden u eieren van de kippen die u kunt zien scharrelen. Hoe vers en natuurlijk wil je het hebben? En, we verpakken de eitjes in gezellige doosjes, dus weggeven als klein kadootje is zelfs ook nog een feest..

De pluktuin is LEEG, dus we zijn even weer gesloten om te plukken. Het was een super leuk tulpen seizoen, veel mensen hebben geplukt of een boeketje opgehaald. Nu zijn we alle banen weer aan het inzaaien en beplanten voor de zomerpluk. Begin Juli bent u weer welkom om te plukken. Het Rustpunt is nog open voor koffie/thee en in het weekend vers gebakken appeltaart en het speeltuintje is vrij toegankelijk.

We hebben een heuse zandbak in de Pluktuin gemaakt, gezellig tussen de picknicktafels, kunnen kinderen lekker veilig spelen.

Wauw, Steege's Erf heeft haar eigen vlag. Sinds zaterdag 1 mei wappert de vlag aan de kant van het Rustpunt/Pluktuin. Dat is echt een heel vrolijk gezicht!

We hebben al veel mensen langs zien komen die blij werden van de tulpen uit de tulpen tuin. En er zijn nog steeds tulpen om te plukken. Ook hier geld zelfbediening, er hangen tasjes waar de tulpen in kunnen. En afrekenen kan gewoon in een potje. Hoe leuk is dat. Ook hier geldt, houd rekening met elkaar!

Koningsdag hebben we gebruikt om het Rustpunt op te pimpen en weer te laten "Shinen" we kunnen natuurlijk ook per 28 April weer open met het Rustpunt. Er is koffie en thee verkrijgbaar, alles is zelfbediening. Er staan op het terrein een aantal picknicktafels en wat gezellige zitjes, houd afstand van elkaar en zorg dat je rekening met elkaar houd als je ons bezoekt.

De KINDERZWERFBOEK hoek is ook weer open. Netjes ingepakt, alle boeken beplakt met een zwerboek sticker, gedaan door Uniek dagbesteding en alles weer samen gezellig neergezet, staat weer super gezellig. Alle kinderen kunnen weer (gratis) zwerfboeken ophalen en als je een boek in de kast hebt staan die je wilt laten zwerven, dan kan je ze hier inleveren. Binnen bij de dagbesteding zijn stickers die erop kunnen, zodat iedereen kan zien dat de boeken zwerfboeken zijn.

We hebben een leuke voorjaarskraam op het erf, daar staan mooie gaasbakken gevuld met voorjaars bloemen, wat leuke kleine kadootjes, super leuk om weg te geven. Zelfs een leuk kraamkadootje, met gebreide slofjes door een deelneemster van de dagbesteding. (voor een goed doel). De moeite waard om eens langs te komen op ons gezellige Erf.

De lente zet nu ook echt in op Steege's Erf, al twee schapen gelammerd met elk een drieling, de eerste lammetjes mogen naar buiten met dit mooie weer. Genieten in de wei en in de stal. Wat mooi dat nieuwe jonge spul!

Geschiedenis De Sussex komt oorspronkelijk uit het graafschap Sussex. Een eeuw geleden waren ze een delicatesse. De oorspronkelijke kleuren zijn bruin, rood en gespikkeld. Tegenwoordig wordt de Sussex nog steeds graag gehouden. Ze worden gefokt voor zowel hun vlees als eieren en het is tegenwoordig een van de productiefste rassen. De hen legt gemiddeld 260 grote, roomkleurig tot lichtbruine eieren per jaar. De Sussex is een van de oudste, nog bestaande rassen. De kippendames en heer gaan al lekker naar buiten, ze hebben een afgezet stukje om te wennen aan het buitenzijn op Steege's erf. Ze zijn super tam en nieuwsgierig..

De dames en heer Sussex kippen, zijn gearriveerd op Steege's erf en hebben hun intrek genomen in het nieuwe speciaal voor hun gemaakte Kakelhuus. Het was heel even wennen na de autorit, maar ze waren super snel gewend en eten nu zelfs al uit de hand. Daar hebben we dit ras op geselecteerd. Tam, niet vliegend en rustig. Met grote eieren, want die willen we straks gaan verkopen. Heerlijke verse scharrelkip eieren....De kippies hebben een hele scharrelwei tot hun beschikking, net naast de Pluktuin. Dat wordt fijn zitten met het oog op de kippies..

Wat een heerlijk winter weer! Dat levert ook super mooie winterse plaatjes op rond Steege's Erf

Yes, we did it! De AED (automatische externe defibrillator) hebben we kunnen aanschaffen! Met het geld van sponsors:
Univé, (hoofdsponsor), loonbedrijf Visscher Mastenbroek, Loonbedrijf Buijert Zwartendijk, Apotheek Flevowijk kampen, Gemar Afbouw Kampen, Uitgekookt kampen, Coveka-schoonmaak Kampen.
En natuurlijk u allemaal die een van de zelfgemaakte producten gekocht heeft tijdens onze actie in December.

We gaan de AED zo snel mogelijk ophangen aan de buitengevel van Steege's erf,
En daarnaast komt een waterdichte kast te hangen waar alle sponsors en namen van mensen die geholpen hebben een jaar in komt te hangen.
Wij zijn namelijk erg dankbaar en blij dat het gelukt is, samen met u!
We houden u op de hoogte.

YES! De TULPEN bollen zitten weer in de grond. Eerst de grond frezen met onze oude frees en daarna met man en macht hebben we de tulpen bollen, 3000 stuks met de hand in de grond gezet. Mooi met de bol omhoog! Dat wordt van het voor jaar weer een mooie kleuren pracht! ZIN IN!
Lekker handwerk en fijn in de buitenlucht, heerlijk zo krijg je weer zin in het voorjaar!

Oudejaarsdag hebben we voor de ouderen van dagbesteding UniekSteegeserf oliebollen gebakken.. Het was een erg gezellige dag en de oliebollen werden goed ontvangen. Natuurlijk kreeg ook iedereen een zakje oliebollen mee naar huis.

ACTIE... daar is hij dan! De actie van Steege's erf waar wij het al een paar weken over hebben. We gaan geld verzamelen voor een AED (automatische externe defibrillator) voor aan de buitenmuur van Steege's Erf en dus te gebruiken voor iedereen met ❤️hartproblemen. Het Rustpunt/Pluktuin Steege's Erf bevind zich aan een drukke wandel en fiets route in het buitengebied van Kampen. Denk aan even fijn genieten van de mooie Bypass of de Zuiderzee route. Als iemand hier in de buurt hartproblemen krijgt waar reanimatie nodig is, dan is een AED niet in de buurt. Daar willen we graag verandering in brengen. Ook u kunt een AED nodig hebben! Met de dagbesteding Uniek Steege's Erf, de stagelopers van de Spanker hebben wij mooie producten gemaakt voor de verkoop. Prijzen staan bij de foto's. Alle opbrengst gaat naar de AED. ❤️ U kunt een berichtje doen naar 0638058830 of een PB, met wat u wilt kopen en uw adres. Dan sturen wij een tikkie voor betaling en bezorgen wij het product bij u thuis (in kampen /Ijsselmuiden) op afspraak. Helpt u ons mee? Delen van dit bericht wordt gewaardeerd

Deze week zijn we weer bezig geweest met de voorbereidingen voor de actie. As weekend gaat de actie beginnen, we gaan geld proberen op te halen voor iets belangrijks voor algemeen belang. Woensdag komt nog een "tussenstand" berichtje en zaterdag 28 November hoort u waarvoor we de actie inzetten en de producten proberen te verkopen.

Druk...druk..druk.. met iets nieuws.. We staan voor gezelligheid, verbinding en iedereen is welkom op Steege's Erf.. maar gaan ook voor veiligheid. En daar willen we nu iets goeds voor doen. Eind November hoort u concreet waar we mee bezig zijn, voor nu werken we (Steege's erf) nog hard met dagbesteding Uniek Steege's Erf, met de stagelopers van de Spanker aan iets.. Volg social Media of deze website..

Het Rustpunt en de Pluktuin zijn gesloten van November 2020 tot Maart 2021, graag zien we u dan weer!

Sinds Oktober 2020 is er dagbesteding op Steege'erf, verzorgd door Uniek4U. Dagbesteding Uniek~Steege's erf staat voor zinvolle dagbesteding, gezelligheid en samenzijn staat centraal. Wilt u meer informatie over deze dagbesteding kunt u terecht bij Uniek4U

07-06-2020:

Ondertussen zijn we al weer een weekje open met het rustpunt.

De eerste week was het erg mooi weer en zijn er veel mensen geweest die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om te genieten van rust en ruimte.

We hebben net zoals vorig jaar weer ieder weekeind heerlijk zelfgemaakte verse appeltaart. Anders dan vorig jaar worden nu in verband met de Corona  de appeltaartpunten allemaal per stuk apart in folie verpakt

Ook hebben we weer superverse nieuwe Bijenhoning! echt helemaal zuiver zonder enige toevoegingen gemaakt door de bijen van Steege’s Erf.

Onze huisimkers “Westendorp en Karel” houden meerder keren per week toezicht bij de bijenkasten om het proces te volgen en hebben ook nu een heerlijk smakelijk en zuiver product verzorgd.

Zie ook foto’s onder het tabblad “Bijenhoek”

17-05-2020

De tulpenbollen die niet uit de grond waren gekomen tijdens het plukken zijn machinaal losgemaakt en zoveel mogelijk verwijderd.

De hele pluktuin is met de oude klassieke tuinfrees lekker losgemaakt en overal zijn eenjarige bloemen gezaaid.

Onder andere:

– Margrieten

– Kleine en grote zonnebloemen

– Cosmea

– Goudsbloemen

– Gipskruid

– Zonnehoed

– Zinnia

– Korenbloem

– Gele Ganzebloem

– Bonte Salie

– Ridderspoor

– Sneeuwkleed

– Kamille

– Zonnestrobloem

– Gele mosterd

Aansluitend zijn er twee stroken van 30 meter met snijbloem/wilde bloemen mix gezaaid.

Ook zijn er 50 Chrysanten stekken en 60 Dahlia’s geplant.

Langzamerhand begint alles al uit te lopen, we kunnen niet wachten tot het Juni/Juli is en alles volop in bloei komt te staan

 

20-04-2020

Zoals iedereen zijn we ook bij Steege’s Erf behoorlijk beperkt door de maatregelen om corona tegen te gaan.

Afgelopen Pasen stonden onze tulpen te shinen op het veld maar durfden wij het niet aan om mensen zelf te laten gaan plukken, de kans dat er te veel mensen op af zouden komen was gewoon te groot.

Om toch zoveel mogelijk mensen van deze mooie tulpen te laten genieten ( de tulpen van een natuurveld groeien door op de vaas en staan ook langer ) hebben we besloten om zelf bosjes te gaan maken en hebben de eerste serie op goede vrijdag overal rond gebracht. ( alles met handschoenen aan )

Ook hebben we een kraam aan de weg gezet met gemaakte bossen die passerende mensen mee konden nemen, de betaling kon contant of via een tikkie.

 

Voeg je koptekst hier toe