Over Steege's Erf

Steege's Erf is opgezet met het idee om passerende mensen te laten rusten en genieten van de omgeving. Steege's Erf is gelegen aan de Zwartendijk, deze dijk was vanaf de aanleg medio 1300 tot de aanleg van de afsluitdijk 1932 de belangrijkste zeedijk van kampen. Destijds was het de bescherming tegen de Zuiderzee. De dijk is nu opgenomen in de "Zuiderzee route" een beroemde wandel en fiets route rondom de voormalige Zuiderzee. De boerderij gelegen aan Zwartendijk 3 is al sinds vijf generaties is de Familie en wordt pas sinds 2003 niet meer als agrarisch bedrijf gebruikt. Het uiteindelijke product dat geleverd wordt is rust, een kop koffie, thee, koek, frisdrank of een ijsje. In het weekend verse appeltaart. Naast het rustpunt is een wc aanwezig. Het geheel is selfservice. Naast het Rustpunt hebben we ook een Pluktuin aangelegd. De hele zomer zijn hier bloemen te plukken. In het voorjaar komen er 7000 tulpen op en in de zomer zijn er zomerbloeiers en vaste planten die een weelderige bloemenzee vormen. Daar mag lekker in geplukt worden door jong en oud. Tegen een kleine vergoeding heeft u een mooi zelf geplukt boeket op de vaas. Als u geluk heeft kunt u ook kennismaken met de dieren van Steegeā€™s erf, de kippen en katten laten zich regelmatig bij het Rustpunt zien. In het voorjaar zijn er lammetjes te zien van onze tamme schapen. Komt u in de buurt van het hek, dan zullen ze waarschijnlijk even komen kijken om te zien of er nog wat te knabbelen is.

Waar voor voor staan is dat iedereen welkom is. Je bent welkom om een kopje koffie te drinken in het Rustpunt, of te ont stressen in de Pluktuin. Of de kinderen lekker spelen in de natuurspeeltuin met waterbaan. En onze deelnemers van de dagbesteding die dagelijks op het Erf zijn en genieten van alle activiteiten die op het erf gebeuren. De aanloop van mensen uit de stad met kleine kinderen of de touristen die aankomen voor een bakje koffie. Er gebeurt altijd wat. Daar genieten wij dan weer enorm van. Voel je welkom!

Zoektermen: Argentijnse Tango Tijdrijden Rijden Paalzitten Eventing evenementen Holten Kampen activiteiten Workshops Sport Voetbal Auto Facebook Google Instagram Twitter Youtube Groen Planten Hekken Boom Kippen Schapen Lammetjes Katten Honden Boerderij