We hebben een leuk en gezellig interview gehad voor een artikel in boerenvee, Super mooie foto's gemaakt door Jolanda.

De kippies zijn al zo fijn gewend.. ze lopen nu al buiten in een klein rennetje.. Dit omdat de eigenwijze dames en heer nog niet savonds uit zichzelf naar binnen gaan, We moeten ze allemaal 1 voor 1 door het luikje drukken.. Maar we hebben goede hoop dat ze het zelf doorkrijgen, dat ze savonds binnen op stok moeten gaan.

De dames en heer zijn gearriveerd in het Kakelhuus. Sinds zaterdag 20 Maart zijn deze Sussex kippies de trotse bewoners van t"Kakelhuus. Geschiedenis van de Sussex kippen: De Sussex komt oorspronkelijk uit het graafschap Sussex. Een eeuw geleden waren ze een delicatesse. De oorspronkelijke kleuren zijn bruin, rood en gespikkeld. Tegenwoordig wordt de Sussex nog steeds graag gehouden. Ze worden gefokt voor zowel hun vlees als eieren en het is tegenwoordig een van de productiefste rassen. De hen legt gemiddeld 260 grote, roomkleurig tot lichtbruine eieren per jaar. De Sussex is een van de oudste, nog bestaande rassen. Wij hebben deze kippen gekocht omdat ze zo tam zijn. Zodat ze gevoerd kunnen worden en ze niet weg fladderen.. Het lijkt ons een leuke aanvulling op de Pluktuin.

Deze zomer zijn we begonnen met t'kakelhuus te bouwen, dit wordt een kippenverblijf naast de Pluktuin. We willen hier kippen houden, die vrije uitloop naar het weiland hebben. Er komt de mogelijkheid om eieren te kopen, en wij gaan een stukje educatie geven over de kippen die er wonen. leuke feitjes en weetjes over kippen. We houden u op de hoogte!